Składniki:
- Nutella - 350g
- suchary - 2/3 paczki
- śmietana 36% - duże opakowanie
- serek mascarpone - 2 opakowania
- śmietan fix - 2 opakowania
- opakowanie frużeliny wiśniowej
- cukier puder - 1 łyżka
Nutelli przyrządzamy kąpiel wodną - aby była ciepła i łatwa do wymieszania. Następnie kruszymy sucharki - w zależności od upodobań, mogą być większe kawałki, bądź zupełnie zmielone jak bułka tarta. Mieszamy ze sobą te składniki i wylewamy do tortownicy. Wkładamy do lodówki, aby masa zastygła.
Teraz zabieram się za przyrządzanie kremu. Śmietanę ubijamy wraz ze śmietan fixem. Do smaku dodajemy cukier puder. Następnie do ubitej masy dokładamy serek mascarpone i mieszamy łyżką. Uzyskany krem przekładamy na wcześniej przygotowany spód. Na wierzch wykładamy frużelinę wiśniową.
Ciasto należy włożyć do lodówki, aby wszystko ładnie się ze sobą połączyło i zastygło. Myślę, że najlepiej przygotować je dzień wcześniej, aby całą noc przeleżało w lodówce.
Smacznego!
mniammm !!
OdpowiedzUsuńoj tak! ;)
UsuńWyglada super. Uwielbiam ciasta i już wiem, że wykorzystam Twój przepis.
OdpowiedzUsuńKoniecznie, bo jest pyszne i szybkie w przygotowaniu ;)
Usuńale super przepis ! :)
OdpowiedzUsuńpolecam wypróbować, na pewno będzie Ci smakowało :)
UsuńRobiłam i uwielbiam :)
OdpowiedzUsuńNa obecną chwilę jest to moje najulubieńsze ciasto! ;)))
UsuńWszystko, co z Nutellą jest pyszne. A to na dodatek proste :)
OdpowiedzUsuńoj tak, polecam wypróbować ;)
Usuńwracam z urlopu i mam wyzwanie :) Podejmuję je :)
OdpowiedzUsuńtrzymam kciuki! ;)
UsuńJezu ale mam ochotę na to ciasto :O :D
OdpowiedzUsuń