poniedziałek, 28 listopada 2016

szybki lunch do pracy.


Dziś mam dla Was przepis na danie, które ostatnio bardzo lubię przygotowywać do pracy. Zdrowe i pożywne.  
Mam nadzieję, że Wam zasmakuje.

SKŁADNIKI: 
  • 1 szklanka kaszy pęczak
  • 2 ząbki czosnku
  • 10 suszonych pomidorów
  • 200 g szpinaku
  • 100 g sera feta 
  • sól, pieprz, słodka papryka i bazylia

Kaszę gotujemy przez około 30 minut. Następnie na patelnie wlewamy kilka kropel oliwy i wrzucamy drobno pokrojony czosnek. Dodajemy wcześniej ugotowaną kaszę, doprawiamy przyprawami i smażymy przez około 5 minut pamiętając o ciągłym mieszaniu, aby kasza się nie przypaliła. Pokrojone pomidory dodajemy na patelnię i wszystko mieszamy. Na koniec dodajemy umyty szpinak i mieszamy do póki nie zmięknie. Kiedy mieszankę wyłożymy na talerze posypujemy pokrojonym serem feta. 

Smacznego! 

9 komentarzy:

  1. Odpowiedzi
    1. Daria jest pycha, mam nadzieję, że wypróbujesz przepis ;)

      Usuń
  2. Madziu, wygląda i brzmi pysznie. Dodając do tego fakt, że cały czas szukam wegetariańskich inspiracji, Twój przepis z pewnością wypróbuję:-), dzięki. Pozdrawiam.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Bardzo się cieszę ;) Daj znać czy Ci zasmakowała ta propozycja ;) Buziaki

      Usuń
  3. Takie pyszności to ja lubię :) Lubię dodawać jeszcze awokado :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Awokado lubię z serkiem i łososiem, ale muszę wypróbować też do kaszy ;)

      Usuń
  4. Wygląda przepysznie <3 pozdrawiam z Madrytu!!

    www.ladyagat.com

    OdpowiedzUsuń
  5. O tak... zdecydowanie moje smaki, z pewnością wypróbuję!

    OdpowiedzUsuń