Dziś mam dla Was przepis na danie, które ostatnio bardzo lubię przygotowywać do pracy. Zdrowe i pożywne.
Mam nadzieję, że Wam zasmakuje.
SKŁADNIKI:
- 1 szklanka kaszy pęczak
- 2 ząbki czosnku
- 10 suszonych pomidorów
- 200 g szpinaku
- 100 g sera feta
- sól, pieprz, słodka papryka i bazylia
Kaszę gotujemy przez około 30 minut. Następnie na patelnie wlewamy kilka kropel oliwy i wrzucamy drobno pokrojony czosnek. Dodajemy wcześniej ugotowaną kaszę, doprawiamy przyprawami i smażymy przez około 5 minut pamiętając o ciągłym mieszaniu, aby kasza się nie przypaliła. Pokrojone pomidory dodajemy na patelnię i wszystko mieszamy. Na koniec dodajemy umyty szpinak i mieszamy do póki nie zmięknie. Kiedy mieszankę wyłożymy na talerze posypujemy pokrojonym serem feta.
Smacznego!